Úvod / Články / Bvlgari - Omnia
Tlačiť

Bvlgari - Omnia

Bola vytvorená Albertom Morillasom v roku 2003. Povráva sa že bola inšpirovaná koreniami objavenými Marcom Polom počas jeho slávnych výprav. Samotnou spoločnosťou Bvlgari bola označená ako " pocta tradícii slávnych orientálnych parfémov, ktorá bola preinterpretovaná pre moderný svet dneška".

Bvlgari - Omnia

Jej zložky obshujú čierne korenie, mandarinky, čajové korenie, safron, zázvor, kardamon,  klinčeky, škoricu, muškátový orech, mandle, čokoládu, lotosový kvet a santalové drievko.
Ľahká citrusovo-koreninová zložka Omnie prevláda nad korenito-drevnatou. Čokoládová i mandľová esencia sú v úzadí, ale obe jej na chvíľu dodajú príjemný gurmánsky nádych. Vôňa pomaly prejde do veľmi peknej, jemnej arómy santalového dreva s nádychom drvených korenín. Safron a kardamon sú dve najprevládajúcejšie zložky ale občas zacítite aj zázvor alebo klinček. Kvetové esencie nie sú prítomné.
Napriek hojnému obsahu obyčajne veľmi ťažkých korenitých zložiek, zostáva táto vôňa číra a priehľadná a iba veľmi jemne sladká. Je to jedna s najpohodlnejších vôní vhodná do každého ročného obdobia (možno s výnimkou tých najhorúcejších dní).
Flaštička je sklenená, zasadená v plastovej kazete zobrazujúcej dva do seba zapadajúce prstene. Podľa CPC Packaging (spoločnosť zaoberajúca sa návrhmi dizajnov pre kozmetické značky ako L'Oréal,Estée Lauder,Chanel Inc.,Johnson & Johnson...) je to jeden z dizajnovo najlepšie prevedených flakónov za rok 2003.

Vybrané články

Yves Saint Laurent - Nu

Yves Saint Laurent - Nu

Parfém Nu vytvoril pre Yves Saint Laurent parfumér Tom Ford v roku 2001. Medzi jeho zložkami sú bergamot, biela orchidea,…

Yves Saint Laurent - Y

Yves Saint Laurent - Y

Y po prvý krát uviedol na trh Jean Amic v roku 1964. Y je prvé písmeno v názve Yves Saint Laurent a taktiež francúzske…

Yves Saint Laurent - Yvresse

Yves Saint Laurent - Yvresse

Tento parfém v roku 1993 vytvorila Sophia Grojsman a pôvodne bol na trh uvedený pod menom „Champagne“ – „Šampanské“.…

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Parfém Incanto Shine bol na trh uvedený v marci roku 2007. Vyšiel z dielne Karen Dubreuil a obsahuje zložky ananásu,…