Úvod / Články / Bvlgari - Omnia Amethyste
Tlačiť

Bvlgari - Omnia Amethyste

Omnia Amethyste je v poradí tretí parfém v sérii od Bvlgari. Prvý bol Omnia z roku 2003, po ňom prišiel Omnia Crystalline v 2005 a Omnia Amethyste bol na trh uvedený v roku 2007. Tak ako aj jeho predchodcovia, aj Omnia Amethyste vytvoril parfumér Alberto Morillas. Medzi jeho zložky patria zelená miazga, ružový grepfruit, iris, Bulharská ruža, chalcedón(odroda kremeňa)a drevo sušené slnečnou energiou.

Bvlgari - Omnia Amethyste

Po aplikácii parfému, prevláda sprvu jeho zemito-citrusová vôňa. Tá sa pomaly vyvíja a pridávajú sa k nej kvetné fragmenty ruže a irisu. Irisová vôňa pritom vystupuje do popredia, čo podľa tvorcu Omnia Amethyste, Alberta Morillasa, je aj zámerom - zachytiť vôňu kvitnúcich irisov.
Približne po 6-tich až 8-mich hodinách začína kvetová vôňa tohto parfému ustupovať a Omnia Amethyste zostáva príjemne voňať veľmi prirodzenou drevinovo-miazgovou vôňou.
Z celej série Omnia má Amethyst najsladšiu kvetnú vôňu. Takže ako jediný z trojice je určený len pre ženy. Jeho vôňa je v skutku veľmi príjemná, čerstvá, ženská, vhodnejšia možno na teplé letné dni. Samotný jej stvoriteľ, Alberto Morillas, ju opisuje ako „čerstvá, milá a sofistikovaná vôňa, ktorá pripomína práve zastrihnuté záhradné kvety“.
Parfém Omnia Amethyste je dostupný v rovnakom prevedení ako jeho dvaja predchodcovia – flakón znázorňujúci dva do seba zapadajúce prstene.

Vybrané články

Yves Saint Laurent - Nu

Yves Saint Laurent - Nu

Parfém Nu vytvoril pre Yves Saint Laurent parfumér Tom Ford v roku 2001. Medzi jeho zložkami sú bergamot, biela orchidea,…

Yves Saint Laurent - Y

Yves Saint Laurent - Y

Y po prvý krát uviedol na trh Jean Amic v roku 1964. Y je prvé písmeno v názve Yves Saint Laurent a taktiež francúzske…

Yves Saint Laurent - Yvresse

Yves Saint Laurent - Yvresse

Tento parfém v roku 1993 vytvorila Sophia Grojsman a pôvodne bol na trh uvedený pod menom „Champagne“ – „Šampanské“.…

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Parfém Incanto Shine bol na trh uvedený v marci roku 2007. Vyšiel z dielne Karen Dubreuil a obsahuje zložky ananásu,…