Úvod / Články / Christian Dior - Eau Sauvage
Tlačiť

Christian Dior - Eau Sauvage

Eau Sauvage vytvoril Edmond Roudnitska v roku 1966. Táto vôňa patrí k Roudnitskeho pokusom o maximálne zjednodušenie parfémov, pri zachovaní kvality ich vôní. Preto v dobe jej vzniku, mala táto vôňa veľmi inovatívny prínos do parfumérstva. Napriek tomu, že Eau Sauvage je typicky mužský, keď bol po prvýkrát uvedený na trh, našlo sa prekvapivo aj mnoho žien čo siahlo po jeho flakóne.

Christian Dior - Eau Sauvage

Obsahuje zložky cyperského citrusu, rozmarínu, pomarančovníku horkého, bazalky, jazmínu, ruže, irisu, huby dubového dreva oakmoss, trávy vetiver a musku.
Sprvu sa vám tento parfém predstaví veľmi mužskou citrusovou sviežosťou. Vôbec nie sladkou, ako je to v prípade ženských citrusových vôní. Ucítite len sviežosť, takú typickú pre citrusové plody. V srdci tohto parfému prevládajú vône jazmínu, huby oakmoss a vetiveru. To jej dáva sladký nádych. No a bylinné zložky Eau Sauvage ako bazalka a rozmarín dodávajú tejto vôni zaujímavý aromatický element, akési spojenie so zemou a prírodou.
Celkovo sa Eau Sauvage dá hodnotiť ako veľmi čistá a elegantná vôňa, ktorá je plná charakteru a v neposlednom rade je i veľmi sexy.

Vybrané články

Yves Saint Laurent - Nu

Yves Saint Laurent - Nu

Parfém Nu vytvoril pre Yves Saint Laurent parfumér Tom Ford v roku 2001. Medzi jeho zložkami sú bergamot, biela orchidea,…

Yves Saint Laurent - Y

Yves Saint Laurent - Y

Y po prvý krát uviedol na trh Jean Amic v roku 1964. Y je prvé písmeno v názve Yves Saint Laurent a taktiež francúzske…

Yves Saint Laurent - Yvresse

Yves Saint Laurent - Yvresse

Tento parfém v roku 1993 vytvorila Sophia Grojsman a pôvodne bol na trh uvedený pod menom „Champagne“ – „Šampanské“.…

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Parfém Incanto Shine bol na trh uvedený v marci roku 2007. Vyšiel z dielne Karen Dubreuil a obsahuje zložky ananásu,…