Úvod / Články / Christian Dior - Fahrenheit
Tlačiť

Christian Dior - Fahrenheit

Fahrenheit bol na trh predstavený po prvý krát v roku 1988 a do 3 mesiacov sa stal najpredávanejším parfémom na svete (len v Európe sa predalo viac ako 1,4 milióna kusov). Vyvinul ho parfumér Jean Louis Sieuzac a medzi jeho zložkami nájdeme bergamot, zimolez, hloh, santalové drevo, muškátový orech, fialku, céder, ázijský kvet pačuli a semená americkej dreviny tonka.

Christian Dior - Fahrenheit

V dobe jeho vzniku sa jednalo o akýsi pokus o prelom na trhu s mužskými parfémami. Samotný hovorca pre Dior sa vyjadril pre svetoznámi ženský magazín Women's Wear Daily, že “ po mnohé roky boli v mužských parfémoch  prevážne obsiahnuté citrusové a kvetové vône. Fahrenheit má v sebe viac ozajstnej nedotknutej prírody“
Tento parfém, tiež obsahuje oné zložky citrusov a kvetov. Nestavia však na nich, práve naopak, predstaví ich v úvode. Spolu s bergamotom, len ako záblesk na pár momentov. Pritom sú to vône v skutku veľmi čisté a svieže. Keď sa pomaly začnú rozplývať, na ich pozadí sa vyvinie silná, hlboká a teplá vôňa. Tá tvorí srdce parfému Fahrenheit. Je postavená na santalovom dreve s veľmi nenápadnou a zároveň tak veľmi príjemnou fialkou, pričom muškátový orech je fascinujúcim doplnkom práve tejto jemnej vôni fialiek.
Vcelku sa dá táto inovatívna mužská vôňa hodnotiť ako dosť nekonvenčná, iná než tie, na ktoré sme obyčajne zvyknutý. Pôsobí spočiatku veľmi čisto a sviežo a počas dňa prechádza do hlbokej a zmyselnej vône. Dalo by sa povedať, že ako sa vyvíja deň, vôňa Fahrenheit sa prispôsobuje a vyvíja s ním.

Vybrané články

Yves Saint Laurent - Nu

Yves Saint Laurent - Nu

Parfém Nu vytvoril pre Yves Saint Laurent parfumér Tom Ford v roku 2001. Medzi jeho zložkami sú bergamot, biela orchidea,…

Yves Saint Laurent - Y

Yves Saint Laurent - Y

Y po prvý krát uviedol na trh Jean Amic v roku 1964. Y je prvé písmeno v názve Yves Saint Laurent a taktiež francúzske…

Yves Saint Laurent - Yvresse

Yves Saint Laurent - Yvresse

Tento parfém v roku 1993 vytvorila Sophia Grojsman a pôvodne bol na trh uvedený pod menom „Champagne“ – „Šampanské“.…

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Parfém Incanto Shine bol na trh uvedený v marci roku 2007. Vyšiel z dielne Karen Dubreuil a obsahuje zložky ananásu,…