Úvod / Články / Christian Dior - Fahrenheit 32
Tlačiť

Christian Dior - Fahrenheit 32

Bol vytvorený parfumérmi Louise Turner a Francois Demachy. Dior ho opisuje ako sviežu orientálnu vôňu. Medzi hlavné zložky patrí kvet pomarančovníku, tráva vetiver, vanilka, svieže a slnečné zložky.

Christian Dior - Fahrenheit 32

Jeho predchodca Fahrenheit bol typicky teplou vôňou. 32 stupňov Fahrenheit je asi 0 stupňov celzia, čiže teplota pri ktorej mrzne voda. Takže by sa dalo povedať že Fahrenheit 32 je akýmsi opozitom svojho pôvodcu. Tomu výrobcovia prispôsobili aj dizajn flakóna, ktorý  je biely nepriehľadný, akoby omrznutý.
Nástup tejto vône je vskutku veľmi čistý, svieži a ostrý, ako zimné ráno. Keď ten pomaly ustúpi, ucítime kvety pomarančovníku, ktoré akoby vystupovali nad všetkými ostatnými kvetovými vôňami. Výrazná je i vanilka, ktorá dodáva parfému pre ňu typickú sladkastú vôňu. No a samozrejme, základ parfému je postavený na orientálnych vôňach. Tak ako i jeho predchodca i Fahrenheit 32 je skôr netypickou mužskou vôňou. Neustále sa vyvíja a mení a dáva priestor všetkým zložkám sa prejaviť skôr samostatne. Takže chvíľu cítite kvety potom pomaranče či vanilku. A všetky tieto vône sú stavané na príjemnom podklade orientálno prírodných elementov.
Fahrenheit 32 je rozhodne veľmi zaujímavá a fascinujúca vôňa. Je inovatívna a pravdepodobne najviac uspokojí najmä tých, čo majú radi zmenu.

Vybrané články

Yves Saint Laurent - Nu

Yves Saint Laurent - Nu

Parfém Nu vytvoril pre Yves Saint Laurent parfumér Tom Ford v roku 2001. Medzi jeho zložkami sú bergamot, biela orchidea,…

Yves Saint Laurent - Y

Yves Saint Laurent - Y

Y po prvý krát uviedol na trh Jean Amic v roku 1964. Y je prvé písmeno v názve Yves Saint Laurent a taktiež francúzske…

Yves Saint Laurent - Yvresse

Yves Saint Laurent - Yvresse

Tento parfém v roku 1993 vytvorila Sophia Grojsman a pôvodne bol na trh uvedený pod menom „Champagne“ – „Šampanské“.…

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Parfém Incanto Shine bol na trh uvedený v marci roku 2007. Vyšiel z dielne Karen Dubreuil a obsahuje zložky ananásu,…