Úvod / Články / Christian Dior - Poison
Tlačiť

Christian Dior - Poison

Poison bol vytvorený v roku 1985. Za jeho vznikom stojí parfumér Edouard Fleicher a obsahuje zložky kvetu pomaranču, medu, škorice, koriandru, paprikového korenia, slivky, ružového dreva, ruže, lesných plodov, esenciálneho oleja cistus labdanum, kvetu klinčeku, jazmínu, cédrového dreva, santalového dreva, trávy vetiver, musku, vanilky, heliotropných zložiek a myrhovníku pravého.

Christian Dior - Poison

Tento parfém je vôňou kontrastov, pôsobí graciózne a jemne zároveň. Má sladkosť ovocia, ktorá je ale chladne temná. Jemnosť jeho kvetov je postavená na ťažkom základe orientálneho dreva santalu a myrhovníku. A v neposlednom rade, veľmi prekvapujúca je i kombinácia koriandru, škorice a sliviek. Tá je srdcom parfému.
Poison tvoria perfektne zladené vône stojace jedna vedľa druhej v úplnej harmónii. To je to čo dodáva tomuto parfému jeho svojský charakter. Je to rozhodne sladká vôňa. Ale nie ťažká. Je to vôňa romantikov, je príjemná, nevtieravá a veľmi zaujímavá práve svojou zmesou inovatívnych vôní.

Vybrané články

Yves Saint Laurent - Nu

Yves Saint Laurent - Nu

Parfém Nu vytvoril pre Yves Saint Laurent parfumér Tom Ford v roku 2001. Medzi jeho zložkami sú bergamot, biela orchidea,…

Yves Saint Laurent - Y

Yves Saint Laurent - Y

Y po prvý krát uviedol na trh Jean Amic v roku 1964. Y je prvé písmeno v názve Yves Saint Laurent a taktiež francúzske…

Yves Saint Laurent - Yvresse

Yves Saint Laurent - Yvresse

Tento parfém v roku 1993 vytvorila Sophia Grojsman a pôvodne bol na trh uvedený pod menom „Champagne“ – „Šampanské“.…

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Parfém Incanto Shine bol na trh uvedený v marci roku 2007. Vyšiel z dielne Karen Dubreuil a obsahuje zložky ananásu,…