Úvod / Články / Guerlain - Insolence
Tlačiť

Guerlain - Insolence

Insolence vytvoril parfumér Maurice Roucel. Obsahuje fialky, maliny, dužinu z červených ovocných plodov, kvety pomarančovníku, iris, semená tonka stromu, pižmo a santalové drevo.

Guerlain - Insolence

Insolence je vôňa sladká, jemne ovocne kvetová a postavená na drevnej zložke santalu. Na rozdiel od ostatných parfémov, Insolence(čo v preklade znamená drzosť/nehanebnosť/nehoráznosť) je postavený  mimo tradičnej pyramídy vývoja vône od hlavy cez srdce k základu. Namiesto pomalým prechodom týmto klasickým triom, vône Insolence špirálovito cirkulujú celým parfémom od hlavy až po základ.
Napriek tomuto špirálovému efektu možno povedať, že v úvode sa nám predstaví vôňa červeného ovocia. Je to veľmi príjemná a zaujímavá vôňa. Vôbec nie sladká ako je tomu u mnohých iných ovocných vôní. K tomuto ovocnému nástupu sa pridajú fialky a základ parfému tvorí prírodná vôňa dreviny tonka so santalom.
Tento parfém je určený a aj sa perfektne hodí mladšej generácii. Je ľahký zato silný a dlhotrvajúci, ovocný, no nie prisladký a hlavne zvodne sexy.

Vybrané články

Yves Saint Laurent - Nu

Yves Saint Laurent - Nu

Parfém Nu vytvoril pre Yves Saint Laurent parfumér Tom Ford v roku 2001. Medzi jeho zložkami sú bergamot, biela orchidea,…

Yves Saint Laurent - Y

Yves Saint Laurent - Y

Y po prvý krát uviedol na trh Jean Amic v roku 1964. Y je prvé písmeno v názve Yves Saint Laurent a taktiež francúzske…

Yves Saint Laurent - Yvresse

Yves Saint Laurent - Yvresse

Tento parfém v roku 1993 vytvorila Sophia Grojsman a pôvodne bol na trh uvedený pod menom „Champagne“ – „Šampanské“.…

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Salvatore Ferragamo – Incanto Shine

Parfém Incanto Shine bol na trh uvedený v marci roku 2007. Vyšiel z dielne Karen Dubreuil a obsahuje zložky ananásu,…